Újra szárazréti egészségnap

2019.06.12. 10:54:09
Egészségnapot tartanak a Vörösmarty Mihály Ált.Iskola Farkasvermi Úti Tagiskolájában. Szombat délelőtt várják az érdeklődőket. 
Az egészségnap alkalmat ad arra, hogy nyugodt körülmények között, többórás várakozás nélkül vehessenek részt a székesfehérváriak a vizsgálatokon. Egyértelműen látszik, hogy szükség van erre a hagyományos szűrőnapra – fogalmazott a beharangozó sajtótájékoztatón Szigli István önkormányzati képviselő.
Lesz általános állapotfelmérés, EKG- és kardiológiai vizsgálat, testösszetétel-meghatározás, bőrvizsgálat, csontsűrűség-mérés, vérnyomás- és vércukorszint-mérés, illetve dietetikai tanácsadás.
A 9-től 13 óráig tartó szűrőnap mindig teltházzal üzemel, a résztvevők száma 60-110 között alakul, ez a létszám teljesen lefedi a rendelkezésre álló időt – mondta Dr. Keresztury Lászlóné, a fehérvári Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője. Hozzátette: a közelmúltban több olyan esetük volt, amikor extrém magas vércukrot, vérnyomást mértek a szűrt embereknél, akiknek azonnali intézményi ellátást javasoltak. Éppen a még súlyosabb problémák elkerülése érdekében érdemes részt venni az egyszerű vizsgálatokon.
Fontos, hogy az egészségnap helyszíne akadálymentes, így a kerekesszékkel vagy babakocsival érkezők is könnyen bejuthatnak az iskola épületébe. A vizsgálatok ingyenesek, és nem kell előzetes bejelentkezés sem.

Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok hangsúlyozta, nagyon fontos a városban élők egészsége, ezért igyekeznek a városrészi szűrőnapokkal „házhoz vinni” a vizsgálatokat. Úgy látja, a fehérváriak egyre tudatosabban élnek, és a mindennapi életvitelükben felhasználják azokat az ismereteket, melyekre egy-egy szűrőnapon tesznek szert. Az Egészségfejlesztési Iroda éppen abban segít, hogy tanácsot adjon az életvitelre és szükség esetén az életmódváltásra. A cél, hogy minél kevesebben szoruljunk orvosi ellátásra, tehermentesítve ezzel önmagunkat és az ellátórendszert is.

Fehérvár Tv beharangozója az Egészségnapról és a Borsófesztiválról

(Forrás: www.szekesfehervar.hu )