Feketehegy-Szárazréti Idősek Otthona

Vezető: Schlauszki Ferencné (Kati)
Mobil: +36-70 930-6384
 
8000 Székesfehérvár, Farkasvermi u. 40.
 
Telefon: 22-340-731, 22-505-128, 22-505-129
 
Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata által fenntartott és az Egyesített Szociális Intézmény által működtetett III. számú Idősek Otthona 1998. október 18.-án kezdte meg működését, azóta gondoskodik a város időskorú lakosairól, akik koruk egészségi állapotuk, szociális helyzetük miatt ellátásra szorulnak.
 
Az otthon Feketehegy –Szárazrét városrészben található, határozatlan idejű működési engedéllyel rendelkezik, amely a működés törvényes feltételeit garantálja.
 
Az idősek otthonában elsősorban a nyugdíjkorhatárt betöltött személyek ápolását, gondozást végezzük, akiknek egészségi állapota rendszeres gyógyintézeti kezelést nem igényel, önmaguk ellátására nem vagy csak folyamatos segítséggel képes.
 
Az intézmény négyszintes, tágas igényesen berendezett három ágyas szobákkal, akadálymentesített, fekvőbetegek szállítására is alkalmas lifttel rendelkezik. Az intézményhez zárt udvar, a lakók pihenését szolgáló park, és terasz tartozik. Az otthonban a közösségi együttlétre, tevékenységre társalgó, ebédlő, az egészségügyi ellátás céljára orvosi szoba, beteg szoba biztosítja a megfelelő, kényelmes ellátást.
Az intézmény légköre családias és otthonos melyhez nagymértékben hozzájárul a lelki gondozás, és a mentálhigiénés ellátás. A szolgáltatás keretében fontos feladatunknak tekintjük, lakóink lelki harmóniájának megteremtését, megőrzését, a közösségbe való beilleszkedés elősegítését, nyugodt, békés élet megteremtését, a szabadidő kulturált eltöltését, különféle programok szervezését, igény szerinti foglalkoztatást, a lakók családi, társadalmi kapcsolata, testi-lelki aktivitása fenntartását és megőrzését, a szolgáltatást igénybe vevők korának, egészségi állapotának, egyéni adottságának figyelembevételével.
 
Az otthonban a szociális és mentálhigiénés munkatársak bensőséges ünnepségeket, színvonalas és tartalmas vetélkedőket, kreatív foglalkozásokat, kirándulásokat szerveznek, vezetik a demens lakók speciális foglalkozásait.
 
Az intézményben dolgozók magas szakmai felkészültséggel, elhivatottsággal gondoskodnak a szolgáltatásunkat igénybe vevő idősekről.