Tisztelt Feketehegy-Szárazréti választópolgárok!

2019.08.18. 10:08:26

Tisztelt Feketehegy-Szárazréti választópolgárok!

 

Az elmúlt több, mint két évtizedben egy lepusztult, „szegények által lakott” városrészből sikerült egy élhető városrészt építeni. Ennek az építkezésnek szinte minden mozzanatában részt vettem, illetve részt vállaltam. Ez a városrész lassan már arról híres, hogy szívesebben laknak itt az emberek, mint Öreghegyen. Bizonyítva, hogy valóban „város a városban” nevezhetjük így városrészünket. Mind az infrastruktúra, mind a mindennapi életünket segítő közintézmények felépültek, megújultak. Elkészült a városrészünket elkerülő út, mely alapja lett annak, hogy további útépítésekkel könnyítsük az itt élők közlekedését (elsősorban a körforgalmi csomópont átalakításával). Megújult az iskolánk mind építészetileg, mind szellemében. Felújítottuk az óvodánkat, illetve bővítettük. Felújítottuk az orvosi rendelőt. Ma városrészünkben található a legtöbb játszótér a városban. Sikerült egy minden igényt kielégítő Közösségi Központot (Kultúrudvar) létrehozni, mely a közösségépítés alapja lett. Számtalan rendezvényt szerveztünk és bonyolítottunk le, a résztvevők többségének megelégedésére. Megoldást kell azonban találnunk arra, hogy a nagyobb hangerővel megrendezendő események hogyan ne zavarják a környékbelieket. Számtalan családi és közösségi rendezvény színhelye lett a Gasztroudvar és a Kertikonyha. Az elmúlt időszakban kb. 1800 fő vette igénybe ezt a lehetőséget. Városrészünk biztonságát 12 térfigyelő kamera garantálja. Létrehoztunk egy körzeti megbízotti irodát. Jelentősen csökkent a közbiztonságot befolyásoló bűncselekmények száma. Minimálisra csökkent az együttélés normáit be nem tartók száma a Mura utcában. Büszke vagyok városrészünkre, büszke vagyok arra, hogy a korábbi 2000 főhöz viszonyítottan ma már 6000 fő lakja ezt a városrészt, ez igazolja elsősorban, hogy létrejött egy élhető városrész. Nem szabad azonban elfeledkeznünk arról, hogy számtalan feladatunk van az egészségügy, a közlekedés, az oktatás területén, a szabadidő eltöltésének idejét illetően, de ezekre mind van javaslatom, van elgondolásom, hogy az eddigiekhez hasonlóan, mint FÜGGETLEN képviselő együttműködve a város polgármesterével sikeresen megoldjuk.
A legutóbbi sokakat joggal irritáló veszélyforrás elmúlt, nem lesz munkásszálló a Bébic utca és Farkasvermi út sarkán lévő épületben. Az épületegyüttest a közszolgálat területén, illetve a fiatal pályakezdők részére veszi bérbe, illetve kívánja bérbe venni az önkormányzat. Nincs miért tehát tovább riogatni a városrész lakóit e területen. Jelentős fejlesztések valósultak meg városrészünkben. A szociális városrehabilitáció keretében megújult az óvodánk, az iskolánk, a katolikus templom, számtalan utca, megépült a Gaja gyalogos, kerékpáros híd, 12 db térfigyelő kamera került elhelyezésre és megépült a Közösségi Központunk fejépülete, mely később önkormányzati támogatásból továbbépült (Szabadtéri színpad, kiszolgáló épület, Gasztroudvar, Kertikonyha, parkoló). Komoly fejlesztés sorába illeszkedik a Farkasvermi út szinte teljes felújítása, a Sajó utca északi felének, az Új Csóri út, a Gaja-híd felújítása, közel 300 db közvilágítási test cseréje. Rövidesen elkezdődik a Farkasvermi úton a járdaépítése, melynek része lesz egy szintbeli vasúti átjáró megépítése. Saját erőből megújította gyülekezeti termét a Hit Gyülekezete a Farkasvermi úton, illetve a Bodrogi utcában. Mindkét helyen a gyülekezet tagjai számára megfelelő közösségi terek jöttek létre.
Azt kérem Önöktől, hogy ugyanolyan büszkeséget érezzenek e városrész iránt, mint én, aki alkotó részese voltam felépítésének. Érezzék jól magukat, mondják el gondjaikat, bajaikat, tevőlegesen járuljanak hozzá a városrész mindennapjaihoz! Kívánom, hogy legyünk egy igazán jó közösség! Köszönöm az eddigi bizalmukat és kérem Önöket, hogy bízzanak bennem az elkövetkezendő időszakban is!
Köszönettel:
Szigli István az Önök független képviselője, és az Önök független jelöltje
Telefonszám: 06 70 600 77 92
       Email: szigli.istvan@szekesfehervar.hu