Szeretetvendégség és gyertyagyújtás a szárazréti templomban

2023.12.15. 09:33:42

Zsúfolásig telt a szárazréti templom pénteken kora este, ahol a helyi iskolások adtak adventi műsort, majd szeretetvendégségre várták a szülőket, nagyszülőket is.

Habár a szombatra tervezett Szárazréti Advent és #vegyélfejért vásár elmaradt, péntek este mégis adventi hangulat lengte be a városrészt- számolt be róla a feol.hu: a szárazréti iskola és Szigli István önkormányzati képviselő közös szervezésében ugyanis szeretetvendégségre várták a helyi templomba a gyermekeket, szülőket, nagyszülőket és a városrész lakóit. Az adventi gyertya meggyújtására közel háromszázan érkeztek, szó szerint egy gombostűt sem lehetett volna leejteni a kis templomban.

A Fehérvár TV felvételét itt nézhet meg a meghitt, kedves rendezvényről:

A szárazréti általános iskolások és a Gorsium Művészeti Iskola adventi műsorát megelőzően az önkormányzati  képviselő köszöntötte a megjelenteket, aki hangsúlyozta: – Nagyszerű érzés látni, hogy zsúfolásig megtelt a templomunk. Köszönetemet fejezem ki Erdélyi Enikőnek, aki az ünnepi  műsort megszervezte,  valamint Borbás Editnek és csapatának, akik a kiváló vendéglátást vállalták – fogalmazott Szigli István, majd a helyi plébános köszöntötte a megjelenteket.

A vendégek egy Debrecen környékén elterjedt betlehemi műsort láthattak, a műsort szervező Erdélyi Enikő szülőföldjéről hozta Fehérvárra a különleges műsort. A szeretetvendégség is nagyon jól sikerült, a plébánia konyháján sütötték a fánkokat, készült a forró tea. És megkezdődött a véget nem érő beszélgetés.