Miért nem kapta használatba a szárazréti iskola az új épületrészt?

2024.01.17. 19:18:06

A szárazréti városrehabilitáció keretében, mintegy 300 millió forintos költséggel készült el 2014-ben a Farkasvermi úti általános iskola felújítása és jelentős bővítése. Sajnos az új épületrészt a megállapodások ellenére azóta sem kapta használatba az iskola. A helyzetet mindenképpen szükséges rendezni.

A Szociális Városrehabilitáció Szárazréten elnevezésű projekt keretében, mintegy 300 millió forintból teljeskörű külső és belső felújításon, energetikai korszerűsítsen és bővítésen esett át 2014-ben a Farkasvermi úti általános iskola. A projekt részeként megújult a tetőszerkezet is és a teljes belső burkolatcserét is elvégezték az épületen. A hozzáépítés során közel 600 négyzetméterrel bővült az épület, és létrejött egy minőségi, valóban a 21. századi igényeknek megfelelő oktatási „központ”. Az iskolát egy folyosó köti össze az új épületrésszel, amely a tervek szerint az első öt évben működött volna csak közösségi központként, a későbbiekben az iskola vehette volna azt teljes egészében birtokba.
- Sajnos nem így történt, pedig az iskola és az akkori A Szabadművelődés Háza egy megállapodást kötött annak idején arról, hogy öt éven át a kulturális központ lesz az új épületrész fenntartója, majd azt követően az iskola kapja meg használatra az új részt. Hasonló megállapodás született az óvoda megújult részével kapcsolatban is, amelyet érdekes módon az öt év leteltét követően vissza is kapott a nevelési intézmény – idézte fel az egyezség részleteit Szigli István önkormányzati képviselő, aki szerint mindenképpen szükséges lenne megoldást találni a méltatlan helyzetre és rendezni a használat feltételeit, ez a városrész és az iskola tanulói számára is előrelépést jelentene.
A Fehérvár TV tudósítása az iskola felújításáról: