Megújul a Szárazréti Óvoda udvara

2019.05.24. 11:47:08
2019-ben négy fehérvári óvodaudvart újítanak fel a KÉPES Program keretében. A Rákóczi Utcai Óvoda, a Nefelejcs Óvoda, a Palotavárosi Óvoda és a Szárazréti Óvoda udvaráról elbontják a javíthatatlan és balesetveszélyes játszóeszközöket és újak kerülnek a helyükre.
A felújítási munkálatokat az előző évekhez hasonlóan a Városgondnokság szakemberei végzik a nyári hónapokban, az óvodák működésének lehető legkisebb mértékű zavarása mellett.
Jelenleg 26 fehérvári és fehérvár környéki vállalkozás vesz részt a KÉPES Programban. Idén 16 millió forinttal járulnak hozzá a munkálatokhoz a cégek, amit megdupláz az önkormányzat továbbá a Városgondnokság szakembereinek munkadíját is az önkormányzat finanszírozza majd.
Szép hagyomány már a KÉPES program, ami a Szent István Emlékévben indult – mondta Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere. "Olyan fontos célok valósultak meg az előző években, amik a gyerekekről szóltak. Példaértékű programról van szó, hiszen a cégek mondhatnák azt is, hogy az iparűzési adón keresztül eleget tesznek kötelezettségüknek, azonban ezen felül évről-évre fontos célokat támogatnak. Egy EU-s pályázattal is kiegészül az idei program és gyakorlatilag ezzel az összes óvodaudvar megújul a város óvodáiban. Bízunk abban is, hogy ez nem csak a gyerekeket, hanem az óvodai dolgozók mindennapjait is megkönnyítik."
Fehérvár polgármestere köszönetet mondott a fehérvári cégeknek és az ott dolgozóknak, hiszen „ők biztosítják a mindennapi munkájuk során azt, hogy fejlődhet a város. Becsüljük meg a gazdasági szereplőket és az ott dolgozókat, mert ők teszik lehetővé a város fejlődéséhez szükséges forrásokat, hiszen akkor fejlődik a város, ha a helyi gazdaság fejlődik és ez ugyanúgy igaz fordítva is.”
Mintegy negyvenmillió forintból végzünk munkálatokat az óvodákban és az udvari játékokat már megrendeltük – mondta Bozai István városgondnok. "Az újak telepítésén túl elvégezzük a jelenlegi játékok szabványosítását is. A Palotavárosi Óvodában kezdünk júniusban, majd júliusban a Szárazréti Óvoda udvarán dolgozunk, július közepén a Nefelejcs Óvodában folytatódik a munka és Augusztus elején a Rákóczi Óvoda udvarán dolgoznak majd a Városgondnokság szakemberei, hogy augusztus 30-ig mind a négy óvoda udvarának felújítását befejezzük."
Mályi Lilla a Nefelejcs Óvoda vezetője arról beszélt, hogy a Fehérváron megtermelt javakból az óvodákra fordítani a jövőbe való befektetés. "Az óvodaudvarra ma már másként tekintünk, mint korábban. Nem mindegy, hogy milyen környezetben vagyunk a gyerekekkel az udvaron. Saját forrásból pedig nem tudunk ilyen nagy fejlesztéseket végezni és fontos, hogy olyan eszközparkunk legyen, ami biztosítja a szabadban töltött idő hasznos eltöltését."
A tavalyi évben a vizesblokk-felújítások után a külső területek, udvarok felújításával folytatódott a program. Ennek keretében a 2018-ban három óvoda - a Tolnai Utcai Óvoda, a Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda és a Felsővárosi Óvoda - udvarának felújítása történt meg. Jövőre a fehérvári általános iskolákra koncentrál majd a KÉPES Program.
A programban az idei évben résztvevő cégek:
Alba Mineral Kft.,
Arconic Köfém Kft.,
Alpha-Vet Kft.,
Auchan Magyarország Kft.,
Balance-99 Zrt. (Hotel Magyar Király****),
Brooks Instrument Kft.,
DENSO Gyártó Magyarország Kft.,
GEALAN HungaryPlast Kft.,
G.E.B.E. Belföldi és Nemzetközi Árufuvarozó Kft.,
Grundfos Magyarország Gyártó Kft.,
Hanon Systems Hungary Kft.,
Harman Becker Gépkocsirendszer Gyártó Kft.,
Hungrana Kft.,
HTM Zrt.,
Hydro Extrusion Hungary Kft.
Ivanics Kft.,
Klemol Kft.,
Macher Gépészeti és Elektronikai Kft.,
Masterplast NyRt.,
Mondelez/Győri Keksz Zrt.,
Pannonjob Kft.,
Regnum Intertrans Kft.,
Új Ház Zrt.,
Varga-Márfy Kft.,
Videoton Holding ZRt.,
VT Asyst Kft.

(Forrás: www.szekesfehervar.hu )