Megújul a Sajó utca északi ága

2018.06.05. 12:22:45
Összesen 116 millió 400 ezer forintból újul meg Feketehegy-Szárazréten a Sajó utca északi ága, ahol a burkolatfelújítás és csapadékvízelvezetés kiépítése mellett járdaépítés is lesz, a páratlan oldalon térköves járda, a páros oldalon nemesített padka létesül. A kivitelezés határideje július 31-e.
Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ÚT 2017-19- programjának újabb elemeként megkezdődnek a kivitelezési munkák a Sajó utca északi ágán.
Az utca Új Csóri út és Rába utca közötti szakaszán a burkolat felújítása és a csapadékvíz elvezetés kiépítése történik meg. A kivitelezés munkák során 650 folyóméter hosszban épül át az út, valamint a páratlan oldalon térköves járda, a páros oldalon nemesített padka létesül. A csapadékvíz elvezetésére zárt csapadékcsatorna épül ki.
"Ebben a városrészben azt a gyakorlatot követjük, hogy minden második utcában legyen végig, hosszában járda, melynek két végét az Új Csóri út, illetve a Farkasvermi út összeköti. Szinte lehetetlen mindegyik utcában végig járdát építeni, ezért ez egy jelentős lépés lesz. A Sajó utca északi fele olyan korszerű felújítást kap, ami mind a járdát, mind a csapadékvíz elvezetést lehetővé teszi." - mondta el a körzet önkormányzati képviselője, Szigli István. 
A kivitelező a Bontás- és Kotrástechnika Kft. képviselője elmondta, pénteken vonulnak fel a munkaterületre. A csapadékcsatornával kezdenek, majd lépésről lépésre valósítják meg a műszaki tartalmat. A munkákat érintő adott utcaszakasz egyik vagy másik oldalról zsákutcaszerűen lesz megközelíthető. 

Lángi Judit a Városgondnokság műszaki ellenőre kiemelte, hogy a kivitelezés határideje július 31-e. Elmondta, hogy az útszakaszon teljes pályaszerkezet építés történik és az egész utcában csapadékvíz elvezető zárt csatornahálózat kerül kiépítésre.
(Forrás: www.szekesfehervar.hu )