Megkezdődött az új bölcsőde építése

2024.02.03. 08:25:08

Amint arról nemrég beszámoltunk, Feketehegy-Szárazréten, a Bodrogi utcában új, 28 férőhelyes bölcsőde épül. Az előzetes terveknek megfelelően február 2-án meg is kezdődött az építkezés. 

Ha minden a tervek szerint halad, ez év végén már meg is nyithatja kapuit a városrész kisgyermekei előtt a Bodrogi utcában épülő bölcsőde. Szükség is van rá, mert a városrészben szerencsére sok a kisgyermek, köszönhetően annak is, hogy az elmúlt években igen sok új ház épült, és sok fiatal költözött Feketehegy-Szárazrétre. Ez mutatja, hogy élhető, befogadó városrészről van szó. Az új bölcsődével megvalósul a szülők azon jogos kérése, igénye, hogy csemetéjüket ne kelljen másik városrészbe vinniük a reggeli csúcsforgalomban. A kétszer 14 fő egyelőre elegendőnek tűnik, de akár a bővítés lehetősége is adott.
A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg, mintegy 420 millió forintos vissza nem térítendő uniós támogatással. A kivitelező A++ Energia Kft.-nek 315 nap áll rendelkezésére a munka befejezéséhez.