Megalakult a Feketehegy-Szárazréti Sportegyesület

2018.05.09. 20:47:58
A városrészben élők szabadidős sporttevékenységének biztosítása az elsődleges célja a most megalakult Feketehegy-Szárazrét Sport és Szabadidős Egyesületnek. Az alapítók sajtótájékoztatón számoltak be terveikről. 

Mintegy hatezer ember él ma a Feketehegyen, sok fiatal költözött ebbe a városrészbe, és természetes igénye az itt lakóknak a rendszeres mozgás, sport. A most alakult Feketehegy-Szárazrét Sport és Szabadidős Egyesület sajtótájékoztatóján elhangzott, elsősorban a tömeg- és szabadidősport lehetőségeit szeretnék megteremteni. Szigli István, a városrész önkormányzati képviselője kiemelte, a közösség önszerveződésében is nagy szerepe van a sportnak. 

„Az elmúlt időszakban többen megkerestek azzal, hogy alakuljon egy szabadidős sporttevékenységet folytató egyesület, így alakult meg Feketehegy-Szárazrét sportegyesülete. Elsősorban programszervezéssel kívánja bizonyítani életképességét az egyesület, a taglétszám bővítése most nem elsődleges. Amikor közösségépítésről beszélünk, éppen ilyen gyakorlatra van szükség.” - mondta Szigli István. 

Az egyesület elnöke a korábban már számos fehérvári tömegsport eseményen szervezőként, kezdeményezőként megismert Csóra Renáta. „Az egyesület célja leginkább, hogy a környékbeli gyerekeknek szabadidős sporttevékenységet biztosítsunk, illetve nyári táborokat. Ezekben lesznek focis, kosaras, kézilabdás napok, biciklizni megyünk a gyerekekkel, futni tanítjuk őket, így mindenki megtalálhatja a leginkább hozzá illő sportot.” - számolt be már konkrétumokról Csóra Renáta. A gyerekek megmozgatását Szigli Zoltán elnökhelyettes is kulcskérdésnek nevezte. „Kitűztük magunk elé célnak, hogy a szobákból kicsalogassuk a gyerekeket. Van sportpálya a városrészben, és vannak tervek komoly fejlesztésekre.” 

Az új egyesület által szervezett első program május 26-án a városrész lakói számára szervezett kispályás labdarúgó kupa lesz, amelyre a feketehegyi utcák csapatai jelentkeztek és még jelentkezhetnek. Nyáron a már említett sporttáborokkal várják a gyerekeket, ami pedig az egyéb terveket és lehetőségeket illeti, elhangzott, hogy képzett edzők foglalkoznak majd azokkal, akik sportolni szeretnének az FSE égisze alatt. Az elnökség tagja még Szabó Bernadett és Minárovits Márton is, akik fő feladata a programszervezés és koordináció lesz. Az egyesülethez neves edzők is csatlakoztak, így a focistákat Csucsánszky Zoltán és Zahorecz Krisztián készíti majd fel. Az egyesület használhatja a városrészben található műfüves pályát. 

Aki a Feketehegy-Szárazrét Sport és Szabadidős Egyesület nyújtotta sportolási lehetőséggel élni szeretne, a 06 30 451 9585-ös telefonszámon érdeklődhet.

Fehérvár Televízió összefoglalója a sajtótájékoztatóról

Képek a sajtótájékoztatóról

Forrás:

- Somos Zoltán

- www.szekesfehervar.hu