LAKOSSÁGI IGÉNY ALAPJÁN KÖZÖSEN BŐVÍTHETIK A FEKETEHEGYI POSTÁT

2019.09.12. 09:46:38
A feketehegyi postafejlesztés további lehetőségeiről számolt be Forgács Zoltán, a Coop Star Zrt. műszaki vezetője és a városrész önkormányzati képviselője a Séd utcai Szamos ABC mellett, kedden. A tervek szerint a jelenleg tíz négyzetméter alapterületű postahelységet mintegy ötven négyzetméteresre bővítenék.
„2007-ben - amikor kétszáznegyven postát megszüntettek - sikerült olyan helyzetet teremtenünk, hogy az Szamos ABC áruházon belül egy kis helyiséget kaptunk és megnyitottunk egy postát.
A városrész lakosságszáma 6 ezer fő, ez magával hozta azt a helyzetet, hogy kinőttük a postát.
Az elmúlt napokban kaptunk a Coop Star Zrt-től egy elvi nyilatkozatot, hogy szándékukban áll, hogy az áruház felújításának alkalmával valamilyen módon a posta bővítésében is közreműködni.
Szeretnénk a postát közforgalmi térrel, nagyobb belső részekkel ellátni, külső megközelítéssel, amely az itteni igényeket kielégítené.” - hangsúlyozta a helyszínen Szigli István, önkormányzati képviselő.
"Jelen állás szerint komoly esély mutatkozik arra, hogy a jelenleg tíz négyzetméter alapterületű postahelységet mintegy ötven négyzetméteresre bővítsük."
A helyszínen jártak a Városfejlesztési Kft. munkatársai is, akik szükség esetén részt vesznek a tervezés folyamatában is.
A Coop Star Zrt. nagy területtel rendelkezik, az épület melletti parkos rész is hozzájuk tartozik, tehát parkolóbővítésre is sor kerülhet.” - tette hozzá Szigli István.
„Természetesen a Postával és az Önkormányzattal is partnerek leszünk, amit tudunk megteszünk annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb elkészülhessen a fejlesztés.” - emelte ki Forgács Zoltán, a Coop Star Zrt. Jászberény műszaki vezetője.

(Forrás: szekesfehervar.hu)