Kézzel készített, gyönyörű ágytakarókat kaptak az idősotthon lakói

2024.03.06. 17:24:22

A Csobán Erika vezette, takarókat kézzel készítő alapítvány, valamint Szigli István önkormányzati képviselő támogatása nyomán újabb nagylelkű adományt vehetettek át szerdán a szárazréti idősotthon dolgozói, lakói: negyven darab csodálatos, színes ágytakaró deríti ezentúl még jobb kedvre az itt élőket. 

"Ez a nap ismét emlékezetes marad otthonunk, és szépkorú időseink számára. Boldogan osztjuk meg örömünket, hiszen a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény Feketehegy-Szárazréti Idősek Otthona, Szigli István önkormányzati képviselő úr támogatása nyomán, újabb nagylelkű adományt vehetett át a mai napon." - adta hírül a közösségi oldalán az idősek otthona.

Horváthné Pannika és Babai Jutka szárazréti nyugdíjasok szabadidejük hasznos eltöltése érdekében különféle kézimunkákat készítenek, mint például ágytakarók, csodálatos ajándéktárgyak, horgolt karácsonyi díszek. Ők is tagjai a Csobán Erika alapítótag vezette "Óriás takaró" nevű egyesületnek, amelynek tagjai 2015-ben Csákberényben egy futballpálya méretű takarót horgoltak össze, amivel a Guinness-rekordok könyvébe is bekerültek.
Az alapítvány számos szociális intézményt támogatott már jótékony céllal. Most a szárazréti idősek otthonának kedveskedtek,  amelynek vetetői az ellátott lakók nevében is nagy örömmel köszönték meg azt a közel 40 darab, esztétikus, gyönyörű színes és meleg ágytakarót, amelyeket az otthonnak adományoztak."Szigli István úrnak – mint oly sokszor – most is hálásan köszönjük a figyelmet, a törődést, amelyet otthonunk ellátottjai felé mutat.
Pannikát és Juditot kézműves szakkörök lebonyolítására, a jövőben sok szeretettel várjuk!" - fogalmaz az idösotthon a közösségi oldalukon.