Jó esetben 2025 nyarán kezdődhet az Új Csóri körforgalom átépítése

2024.06.11. 17:05:57

Úgy tudjuk, idén július 8-ra kell leszállítani az engedélyezési tervet, majd közbeszerzés is szükséges, így leghamarabb 2025 nyarán indulhat a körforgalom átépítése.

Sokan kíváncsiak arra, mikor kezdődhet az Új Csóri úti körforgalom átalakítása. Információim szerint egyetlen biztos dátum van, még pedig az engedélyezési terv szállítása, amelynek határideje 2024. július 8.
Ezt követi majd a tervek átnézése, közútkezelői hozzájárulás beszerzése, e-közmű egyeztetés, majd az engedélyezési eljárás, ami 3-4 hónap. Ez alatt tisztázandó az építtetői jogosultság kérdése is.  Építési engedély várhatóan november eleje. Ekkor lehet ismert a becsült költség is. Ezt követően lehet dönteni a finanszírozásról, arról, hogy ki és mekkora részben állja a költségeket.
Addig ki kell választani a kiviteli terv készítőjét közbeszerzési eljárás keretében, így a kiviteli terv elkészítése engedély kiadását követően max. 90 nap lehet. (Ez függ a közműkiváltások tervezési igényétől is.
Összességében tehát azt lehet látni, hogy az építésre vonatkozó közbeszerzési eljárás kiírása miatt is, ami nagyjából 4 hónap, a legjobb esetben is az építés 2025. nyarán kezdődhet el.