Helyükre kerültek az új, egységes utcajelző táblák Szedreskerten és Feketehegy-Szárazréten

2024.03.07. 17:57:52

Egységes utca előjelző táblákat kapott Szedreskert és Feketehegy-Szárazrét. A fejlesztésről Szigli István, a körzet önkormányzati képviselője tartott sajtótájékoztatót.

Tizenöt éve kerültek ki először Feketehegy-Szárazréten az utcákat előjelző táblák, ám ezek mostanra elérték életciklusuk végét, ezért a körzet önkormányzati képviselője a Saára Gyula programban megmaradt pénzből úgy döntött, hogy Szedreskerten és Feketehegy-Szárazréten is elkészítteti az egységes utca előjelző táblákat.

Fotó: fehervar.hu

- Alapvető cél, hogy egységes képet mutasson a városrész ebből a szempontból is. Ezek a táblák jelzik, hogy a 9. választókörzet, Szedreskert és Feketehegy-Szárazrét összetartozik, de az idegenként ide érkezőnek is segítenek megtalálni a keresett utcát. Van, aki azt mondja, hogy a GPS-navigáció korában ezek már idejétmúlt dolgok, mégis azt gondolom, hogy városképi, rendezettségi szempontból is adnak újat, többet a városrésznek - fogalmazott Szigli István, a körzet képviselője.


Hozzátette, a közel 3 millió forintos beruházás példaértékű lehet más városrész számára is: a 25 táblát a Városgondnokság gyárotta le, s kikerültek a közintzéményeket, orvosi rendelőt, idősek otthonát, óvodát jelző táblák is a helyükre. A terv az, hogy nemsokára a városrész határait is külön táblákkal jelzik majd a körzetben.