Folytatódnak a Ligetsor felújítási munkálatai

2018.03.07. 21:32:37
A fagyok elmúltával a járdaépítéssel folytatódnak a Ligetsor felújítási munkálatai és ha nem esik még több csapadék, akkor bő egy hét múlva az útépítés is folytatódik. A csapadékvíz elvezető csatorna építésének 90%-a, valamint az ivóvízvezeték és a szennyvízcsatorna felújítása befejeződött és szépen alakul az iskola előtti tér felújítása is.
Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a „Gazdaságfejlesztést és munkaerő-mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés” megnevezésű TOP 6.1.5-15 kódszámú pályázati felhívásra támogatási kérelmet nyújtott be a Ligetsor felújítása érdekében. A projekt kapcsán a Támogatási Szerződés 2016 decemberében került megkötésre. A nyert támogatás összege: 494.939.533 Ft.
A fejlesztés eredményeként, a Ligetsor felújítása keretében megújul az útburkolat, a csapadékvíz-elvezetés rendszere, parkolók létesülnek, járdák építésével kedvezőbbé válik a gyalogosforgalom, biciklissávot alakítanak ki és körforgalom is létesül, az ivóvíz- és szennyvízvezeték rekonstrukciója a Víziközmű Fejlesztési Alapból valósul meg.

A csapadékvíz elvezetését biztosító csatorna építésének 90%-a, valamint az ivóvízvezeték és a szennyvízcsatorna felújítása befejeződött. A Ligetsoron a meglévő elhasználódott, elégtelen teherbírású útburkolat 30%-a került felújításra, és még folynak a munkálatok. Az általános iskola és az óvoda parkolási igényeinek kiszolgálására új parkolók épültek kiszolgáló utakkal és járdákkal, a Koronás Parkot kiszolgáló parkoló kiépítése folyamatban van.

A kivitelezés második felében a kerékpáros forgalom biztosítása érdekében kerékpár sávok létesítése valósul meg mindkét oldalon járdák kiépítésével. A Ligetsor – Szedres köz – buszvégállomás útcsatlakozásába új körforgalmi csomópont kerül kialakításra a meglévő útcsatlakozás helyett. A körforgalomba öt ág csatlakozik be, a meglévő útcsatlakozások alapján. A Vörösmarty Mihály Általános Iskola és a Ligetsori Óvoda előtti téren a jelenlegi aszfalt burkolatok helyett a térkő burkolatok, szinteltolásos teraszok megépültek.
(Forrás: www.szekesfehervar.hu )