Egészségnap

2018.06.17. 10:02:00
A Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi úti Tagiskolájában várták Egészségnapra Feketehegy-Szárazrét lakóit szombaton. Ingyenes állapotfelmérés (vérnyomás, vércukor BMI) és különféle szűrővizsgálatok várták a városrészieket, így volt EKG, kardiológiai, dietetikai és gyógytorna-tanácsadás, boka-kar index meghatározás és melanómaszűrés is. Az eseményre ellátogatott Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka is.
A városrész lakói szép számmal érkeztek a szűrővizsgálatokra már a délelőtti órákban, örömmel láttam, hogy nagyon sok fiatal veszi igénybe a vizsgálatokat.” - emelte ki Östör Annamária. Székesfehérvár Önkormányzatának egészségügyi és sporttanácsnoka fontosnak nevezte, hogy a helyszínt adó általános iskola teljesen akadálymentesített, így a WHO alapelvei szerint biztosítják az esélyegyenlőséget.
A vizsgálatok között általános állapotfelmérés, EKG, kardiológiai vizsgálat, bőrgyógyászati szűrővizsgálat, dietetikai tanácsadás, csontsűrűség-mérés és boka-kar index meghatározás is szerepelt. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház orvosai, nővérei, a Humán Szolgáltató Intézet védőnői, valamint a június elsejétől, egy sikeres pályázatnak köszönhetően működő Egészségfejlesztési Iroda munkatársai várták az ingyenes szűrővizsgálatokra érkezőket.
(Forrás: www.szekesfehervar.hu )