Énekkel és süteménnyel készültek az ünnepre a szárazréti idősek otthonában

2023.12.20. 19:34:54

Igazán jó hangulatú karácsonyváró rendezvényt tartottak szerdán a szárazréti idősek otthonában, ahol közös énekléssel, süteményezéssel hangolódtak a karácsonyra.

A lakók egy kórust alakítottak, előadásukkal így segítették, hogy az otthon gondozottjai ráhangolódjanak a közelgő ünnepre. "Külsős" fellépők, meghívottak is színesítették a rendezvényt, amelyen Schlauszki Ferencné, az idősotthon vezetője is köszöntőt mondott. Az ápolók is műsorral készültek, így minden adott volt a jó hangulathoz.

- Immár a tizedik alkalommal vehettem részt ezen a meghitt ünnepségen, így sokan régi ismerősként fogadtak. Felidéztem azt az időszakot, amikor a lakók otthon díszítették a karácsonyfát, készítették a bejglit, várták az unokákat. Sajnos az az idő elmúlt, de hála az idősotthon odaadó dolgozóinak, az itt élők igazi törődést kapnak, és nem csak fizikai, hanem lelki értelemben is. Az ünnepség végén közösen elénkeltük a Csodavárás című dalt, majd süteményezés következett, végül mindenki egy-egy kis ajándékcsomagot is kapott - fogalmazott Szigli István, a körzet önkormányzati képviselője.