Egy varázslatos struccfarmon jártunk

2024.04.14. 08:51:43

Kemenesszentpéteren járt feleségével Szigli István, egy különleges struccfarmon. Feketehegy-Szárazrét és Szedreskert képviselője évek óta jó kapcsolatot ápol a farmot működtető családdal, és mindig nagy örömmel, érdeklődéssel utazik el hozzájuk. Nézzék meg a helyszínen készült videókat!

A kemenesszentpéteri Müller Tanyán valóban különleges madarakkal találkozhat az, aki ellátogat hozzájuk. A srucckakasok két méternél is magasabba nőnek, hosszuk eléri a két métert, tömegük a másfél mázsát. 

Müller Gábor és Nemes Fédra 2013-ban, hosszas olvasgatás  döntöttek úgy, hogy tanyájukon megpróbálkoznak e különleges állatfaj nevelésével. Döntésükben az is közrejátszott, hogy megtudták, nagyon egészséges a strucchús, ami ma már szerte Európában egyre kedveltebb. 

Természetesen a kezdetek nagyon nagy kihívást jelentettek számukra, hiszen meg kellett tanulniuk egy teljesen új faj nevelését, táplálását. Elsődleges céluk a gyógyszer és hormon mentes tápok és premixek kifejlesztése volt. Mára sikeült elérniük a  "mindenmentes" egészséges hús létrejöttét.