Az Első Feketehegy-Szárazréti Toros Napra gyűltek össze a városrész lakói

2018.02.19. 14:50:42
Az Első Feketehegy-Szárazréti Toros Napra várták a városrész lakóit szombaton, a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Ház fedett Kultúrudvarába. A kora reggeltől tartó családi-közösségi esemény során két, egyenként mintegy 120 kilogramm súlyú sertést dolgoztak fel; pecsenyesütés, levesfőzés, hurkatöltés, kóstolók, baráti beszélgetések és zene szolgáltatta a jó hangulatot. 
Feketehegy-Szárazrét városrészek régi hagyománya volt, hogy a házaknál disznóölések voltak a téli időszakban. Úgy gondoltuk, hogy az itt élők, akik esetleg még nem láttak ilyet élőben, csak képeken vagy tévéből, mutassuk be a feldolgozás menetét, a szétbontástól a levesfőzésen keresztül a hurkatöltésig
Látható, hogy már most megfelelőek a körülményeink és a Gasztroudvar folyamatosan fejlődik; ebben az esztendőben a Toros Napon kívül még öt gasztro-rendezvényt tervezünk, lesz a Borsófesztivál, a lángossütő verseny, palacsinta-verseny, káposztaételek versenye és lesz egy városrészi mini lecsófesztiválunk is.” - mondta el Szigli István, Feketehegy-Szárazrét és Szedreskert városrészek önkormányzati képviselője.

Képek a Toros Napról

A Fehérvár Televízió összefoglalója a Toros Napról

(Forrás: www.szekesfehervar.hu )