Akár már idén megnyithatja kapuit Feketehegy-Szárazrét új, modern bölcsődéje

2024.01.22. 19:16:00

Hétfőn írták alá a 28 férőhelyes bölcsőde építésének kivitelezési szerződését, amely a Bodrogi utcában valósul meg a Feketehegy-Szárazréten élő gyermekek számára. Amint az aláíráson elhangzott, a cél egy olyan intézmény létrehozása, ami biztosítja a minőségi nappali ellátást és a gyermekek személyiségének, egészségének fejlődését. 

Amint a város honlapja is beszámolt róla, a jelentős építkezés a Széchenyi Terv Plusz programban valósul meg, mintegy 420 millió forintos vissza nem térítendő uniós támogatással. A kivitelező A++ Energia Kft.-nek 315 nap áll rendelkezésére a munka befejezéséhez.
Ezen a területen épül meg az új bölcsőde Fotó: fehervar.hu

Szigli István, a körzet önkormányzati képviselője felidézte, több mint 10 évvel ezelőtt jelezte már a városrész lakóinak, hogy a Bodrogi utcába szeretnének egy bölcsődét építeni, két éve pedig a Hit Gyülekezete helyi vezetői figyeltek fel egy megjelent pályázatra, amely az egyházak számára ad lehetőséget bölcsődék építésére. Olyan projektet állítottak össze, ami alkalmas volt arra, hogy a legnagyobb nagyságrendben lehessen élni a pályázati lehetőséggel.
- Már jó pár éve gondoltunk arra, hogy egyszer majd egy intézmény lesz a szomszédságban, és a terület minősítése már ekkor megtörtént, döntöttünk arról, hogy intézményi terület lesz. Két év telt el a pályázat benyújtása óta, mára minden feltétel adott, hogy megkezdődjön a munka, most pedig aláírásra került a szerződés a kivitelező és a fenntartó Hit Gyülekezete képviselői között - tette hozzá az önkormányzati képviselő. Hangsúlyozta, hosszas előkészületek után jutottak el idáig. Nagyon fontos volt a képviselő számára is, hogy a kisgyermekes szülőknek ne kelljen másik városrészbe vinniük a kicsiket a reggeli csúcsforgalomban, hanem a városrészben is legyen bölcsőde. A kétszer 14 főnyi férőhely egyelőre elegendőnek tűnik és nagyon sokan várják már a bölcsődei elhelyezés lehetőségét.


Szigli István beszélt a részletekről Fotó: fehervar.hu

Keresztes Zoltán, a Hit Gyülekezete lelkésze elmondta, nagy öröm számukra, hogy aláírták a kivitelezővel a megállapodást és megtörténik a terület átadása is: - A tervek szerint 2024. december 31-én már működni fog a bölcsőde, ahová várjuk a városrészben élő családok gyermekeit. A 28 férőhelyes intézményben két 14 fős csoportszoba lesz, igény esetén bővítésben is gondolkozunk - fogalmazott Keresztes Zoltán, hozzátéve, a városrész önkormányzati képviselőjével sokat beszéltek arról, hogy nincs bölcsőde a városrészben, a közösségük pedig nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a várorész érdekében tevékenykedjenek.


Ünnepélyesen írták alá a kivitelezési szerződést Fotó: fehervar.hu

A kivitelező A+A Energia Kft. ügyvezetője, Sipos Tamás elmondta, az időjárástól is függ, hogyan haladnak majd, hiszen jelenleg fagypont alatti a hőmérséklet és mélyépítési munkákkal kezdenek. Hozzátette, hogy a kivitelezési határidőt mindez nem befolyásolja, összesen 315 nap áll rendelkezésre a munkák elvégzésére, így az idei évben már elkészül a szárazréti bölcsőde.